Love & Relationships

5 malih tajni do velike ljubavi

July 8, 2017

Ljubav.

 

Svi mi težimo ka njoj na neki način. Od najmladjih do najstarijih, svi žele i da dobiju i da daju ljubav – medjutim, često taj put ka ljubavi je malo teži nego što mora da bude za većinu nas.

Za razliku od onoga što čitamo na stranicama vodećih ženskih magazina, nalaženje ljubavi i partnera, ne podrazumeva priključivanje nekom od date-ing sajtova ili punjenje vašeg garderobera.

To zapravo podrzumeva značajnu promenu u tvom umu koja će te pripremiti da prihvatiš tu ljubav koju zapravo tražiš.

Evo mojih pet omiljenih saveta kako da otvorimo sebe za više ljubavi:

  • Prvo oprosti sebi

Opraštanje je duhovna praksa. Veoma moćna i duboka promena se dešava u nama kada oprostimo. Kada želimo bilo šta dobro da privučemo u svoj život – novac, partnera, više uspeha. Dakle, opraštanje sebi (za to što si sam/a, za pravljenje grešaka u prethodnim vezama, za ne pronalaženje pratnera ranije) je prvi moćan korak ka otvaranju sebe za više ljubavi. Do sada u životu radio/la si najbolje što si znao/la. Oprosti sebi što nisi znao više, što nisi razumeo bolje – i oseti kako se otvaraš za nove mogućnosti da ti dodju u životu.

  • Znaj dobro šta želiš

Možda ovo deluje očigledno, ali i nije baš ako razmisliš dobro. Da li stvarno poznaješ kakvu ljubav želiš da živiš? Jedan od ključnih aspekata za manifestaciju bilo čega u životu jeste da imaš jasne ciljeve šta želiš. Tako je i sa ljubavlju. Nije dovoljno samo reći „Spreman/na sam“.

Pitanje je za šta si spreman? Kakvu vrstu ljubavi želiš da živiš? Kako izgleda, kakav je osećaj biti u takvoj ljubavi? Ko ti postaješ prihvatanjem takve ljubavi u svoj život? Samo budi jasan/na u svojim željama. Mi često sami ne znamo šta hoćemo i to nas frustrira i zbunjuje. Pogotovo žene su sklone tome. Što muškarcima, sa ionako već dovoljno poljuljanim egom, nikako ne ide u prilog.

  • Znaj dobro ZAŠTO to želiš

„Zašto“ je najvažnija reč bilo da se radi o biznisu, životu, ljubavi i nalazi se iza svega što radite. Tako i kada se radi o otvaranju prema ljubavi ima značajne prednosti kada znate i kada ste iskreni prema sebi zašto želite to što želite.

Jer, kada vam je jasno ZAŠTO želite, možete biti sigurni da to dolazi sa zdrave osnove (a ne iz straha). Što se, takodje, vrlo brzo pokaže pošto manifestujete tu toliko željenu ljubav -čak iako dodje u neočekivanom obliku – zato što ćete prepoznati svrhu iza te želje.

Da li želite samo da Vas neko voli ili ste spremi da date ljubav? To je najvažnije pitanje. Jer, ako želite samo da dobijete, bez da vi bilo šta date, na pogrešnom ste putu. Ljubav je zapravo davanje. To bi trebalo da osvestite.

  • Fokusiraj se na pozitvne emocije

Ovo nije ništa iznenadjujuće, svi znamo da fokusom na negativno više toga negativnog nam dolazi u život. Dakle, umesto da non stop pričamo kako su Muškarici i žene svi XYZ, kako nam je neki „kreten“ slomio srce, ili kako nećemo nikad naći pravu ljubav, počnite da se fokusirate na pozitivne stvari.

Zapravo počnite da se fokusirate na pozitivna osećanja koja će vam ljubav doneti u život – i počnite da živite ta osećanja SAD.

Ako će te ljubav učiniti srećnijim/om, uspešnom ili zadovoljnom, onda počni da upijaš ta osećanja svakodnevno. Da izlažeš sebe situacijama u kojima ćeš se osećati na taj način.

Kada počneš da osećaš ta osećanja, privući ćeš ih još više u svoj život i zapravo tako će i ljubav doći u tvoj život.

  •  Otpustiti svaki vid kontrole (Let it go)

Znam da ovo zvuči sad kontraproduktivno, ali svaki pokušaj da kontrolišemo bilo šta ne ostavlja nikakvog prostora za ono najbolje za tebe. Ti si uradio/la u prethodnim koracima šta je do tebe. Promenili smo stanje uma, jasno nam je šta želimo – obavestili smo Boga, Univerzum, koga god, šta želimo. Sada je naš zadatak samo da ostanemo otvoreni za ono što je moguće, da pratimo znake tu i tamo, da pratimo prilike koje nam dolaze, znajući u srcu da je prava ljubav nama na putu.

I jeste..

Na koji način ćeš ti sebe da pripremiš za ljubav danas?

https://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo (Love is in the air)

 

Love to all!

Ostavi svoj komentar