Love & Relationships

Briga o sebi kada se za promenu osećaš tužno?

July 16, 2017

Budmo realni – mada tu reč nikako ne volim, svako od nas se ponekad oseća tužno.

 

Dodje tako onaj period, trenutak ili dan kada i sve što ste pročitali, čuli, sve metode da podignete svoju vibraciju jednostavno ne pale. Nije vam do toga da budete srećni. Ne mogu da verujem da sam to napisala ali tako je.

Ovde ne želim da pišem kako da ostvarite snove, kako da pobedite sebe, kako da se razveselite, podižete vibraciju. Već sam pisala o tome.

Naprotiv, želim da pišem kako da prihvatite tu tugu ili bol koji osećate. Jer shvatila sam i to je sastavni deo života, i praviti se da to ne postoji značilo bi da poričemo život sam po sebi.

Umela sam ranije kada sam počela sa radom na sebi i kada sam čula za Zakon Privlačenja da u trenucima kada se osećam loše ili sam negativna, da krenem da osudjem sebe.

Zašto tako se osećam? Da li želim da privučem sad nešto loše?

Pa se onda osećam loše zato što se osećam loše. Što je potpuni nonsens.

Znam da sam i ljude oko sebe pokušavala „na silu“ da razveselim. Da im objasnim kako moraju biti srećni, da bi se nešto promenilo.

Da li je to zapravo tako?

U neku ruku jeste, ali tek pošto preživimo i doživimo tu svoju tugu ili bol u potpunosti.

Ne bih mogla ovo da pišem da nisam to pre neki dan i sama na sebi to doživela.

Tačno sam osetila taj dan kako me preplavljuje taj osećaj teskobe i melanholije.

Niti mi se pleše, izlazi, vidja sa drugima, trenira, piše, smeje. Ništa.. Samo sam želela da posle posla dodjem kući i da me nema nigde.

Moja majka ima izraz koji često upotrebljava „svalilo mi se na grudi“. E pa tako nekako kao da se sručilo sve. Bilo mi je neobično, moram da priznam. I moj vedar i pozitivan duh se bunio. U fazonu Hej šta ti je sad vraćaj se..

Medjutim ovaj dan sam trebala da doživim nešto novo, i bila sam spremna. Ovaj put se neću osudjivati zbog toga što ne letim po nebu. Već ću da nadjem način i da uživam u ovom osećanju. Nije pozitvno, nije high, ali je moje. I rešila sam da ga zavolim.

Evo šta je meni pomoglo da doživim i da pustim da mi taj bol samo prodje kroz moje telo. Da se sprijateljim sa njim i da kao dva druga svako kasnije nastavi svojim putem.

Naime, pustila sam romatičnu i tužnu muziku. I zapravo uživala sam slušajući. Pa nije džabe ta muzika napravljena valjda?  Mislila sam tačno za ovakva stanja. Pustila sam je da me pogodi još više. Evo par pesama sa te liste:

1)https://www.youtube.com/watch?v=nKeAOH1OSu0( Danm your eyes)

2)https://www.youtube.com/watch?v=6EA-MIYY1bg(Mad about you)

3)https://www.youtube.com/watch?v=PDJPpG8e4n4(Keep on loving you)

4)https://www.youtube.com/watch?v=46cSksKVzzs(A thousand kisses deep)

Rešla sam da patim sa stilom i da uživam u tome. Napunila sam kadu, popalila sveće, večerala. I bila sam u fazonu wow, baš mi je cool ovako!

I osećam fali mi, i teško je, ali opet nekako sam prihvatila da moram da proživim i to. Kao da mi je malo trebalo da se odmorim od toga da sam stalno pred drugima srećna i nasmejana.

Eto sad baš hoću da sam tužna. I am only human.

I to je normalno. Sledeći dan sam opet bila stara ja, sa novim iskustvom i novim materijalom za pisanje.

Ja,  sada svesna da i patnja ima svoju svrhu. Jer da nema tih trenutaka mi ne bismo znali da cenimo one druge, lepe i srećne.

Ali ne treba da dozvolimo da nam ti trenuci postanu dani, godine, život.

Da nam negativan stav postane, životni partner. To se dogadja samo ako ne pustite tu tugu ili bol da bude ono što jeste. Samo bol, i ništa više.

Ono što ljudi najčešće greše jeste da previše analiziraju sve. I to nastave da rade ceo život. Odu u grob pitajući se, zašto je to bilo ovako a ne onako, ili šta bi bilo kad bi bilo.

Pustite to.

Bilo je najbolje što treba da bude. Rekli ste šta ste trebali da kažete.

Tuga je tu. I divna je i savršena kao i sreća. Doživite je i let it go.

Ne ignorišite je. Recite sebi da je tu za veće dobro.

Da biste lansirali tu želju koju imate direkt u Kosmos. To je njena svrha.

To sam rekla sebi i isplakala se pošteno.

 

Nadam se da će vam ovo služiti..

Love to all..

Ostavi svoj komentar