Love & Relationships

Ko je za vas savršen/a?

June 8, 2017

Mogla bih sve u jednu rečenicu da stavim kao odgovor na ovo pitanje koje verujem da muči mnogo ljudi. Ova tema je oduvek bila podložna različitim interpretacijama. Ne mogu da kažem da i sama nisam upadala u neke zablude po pitanju toga šta je za mene savršeno, i šta ja uopšte očekujem i tražim od partnera.

 

Mediji, različiti časopisi, televizija i društvo oko nas su nam tokom odrastanja usađivali različte parametre, za savršen odnos, savršenog partnera, idealnu vezu itd. Sve to nam je samo stvorilo konfuziju da svi sada samo imamo iluzije i stvaramo neke slike u glavi kako bi ta idealna osoba ustvari trebalo da izgleda. I tako onda često čujem pitanja: Koji je tvoj tip muškarca(devojke)?

Bilo mi je glupo da ne odgovaram na takva pitanja, ali uvek mi je izgledalo da lažem šta god da bih rekla.

Iskreno u sebi sam mislila Pa ja nemam tip. Ali ali hajde budi normalna, pa valjda svi imaju neki tip?

I tako sam odgovarala sa crn, visok, spotrski tip, zelene oči, po mogućstvu Rak u horoskopu, obrazovan, duhovit, otvorenog uma i svakakve još karakteristike, koje sam usput pokupila ko zna gde.

Još takvog upoznala nisam i to mi svakako nije nikad bilo presudno pri ulasku u bilo kakav odnos, vezu i sl..

Sve to što nam je nametnuto kao idealno i savršeno, koje mi treba da nađemo kod nekog drugog, sklonilo nam je potpuno fokus sa onoga što je ustvari najvažnije. I mislim da je to najveći razlog zašto je toliko ljudi oko mene samo.

Sada iskreno mislim da je idelan i savršen partner onaj i samo onaj partner pored kojeg smo mi savršeni.

I’m much more me when I’m with you.

 

Shvatila sam jednu vrlo bitnu stvar, a to je da ja nisam ista osoba sa svim ljudima kojima sam okružena. Sa nekim sam šašava, jer oni to izvlače iz mene, sa nekim sam dosadna, sa nekim samo lupetam i smejem se. To je do njih.

Tako je i sa osobama sa kojima izlazite ili se zabavljate. Vrlo je bitno da postavite sebi pitanje, ukoliko imate neke nedoumice da li je neka osoba prava za vas ili nije, kako se osećate u prisustvu te osobe, kako se ponašate, kako pričate, jeste li ono pravo i iskreno ja, ili se skrivate i folirate?

Koliko ste slobodni da kažete sve što vam stoji na srcu, i da znate da će vas saslušati i bar pokušati da vas razume?

Da li se osećate voljeno, poštovano i samopouzdano pored takve osobe- Jer ako da, onda je to pravi partner.

Sve drugo je sekundarno, stan, kuća, kola, diplome, horoskopski znaci. Budite sa osobom koja iz vas izvlači ono najbolje, pored koje ste VI najbolja verzija sebe. Jer jedino uz takvog partnera mozete da rastete i razvijate se u istom pravcu. Jedino uz takvog partnera ćete ostvariti svoje snove. Sve ove ostale stvari su toliko besmislene i prolazne da ko god da trči za njima pre ili kasnije im se sve to obije o glavu.

You don’t love someone for their looks, or their clothes, or for their fancy car, but because they sing a song only you can hearOscar Wilde

 

Prestala sam da gledam i očekujem bilo šta od osobe pored sebe. Ranije sam previše bila u tom osećanju da neko drugi treba da ispuni moja očekivanja. Da se ponaša na odredjeni način i sl. Tako sam samo osobi pored sebe tražila mane. Jer sam to radila i sebi.

Sada kada bih otišla na neki dejt jedino pitanje koje postavljam sebi  jeste: Kako se ja osećam dok sam sa tom i tom osobom?

I znam da kada me neko pita: A zašto ne ovaj ili onaj momak, šta mu fali ?- D moj odgovor: „Nije to, to“- uvek izgleda sumnjivo i ispadam probirljiva, ali istina je da Ja nisam ono najbolje što mogu biti, u prisustvu te osobe.

Ne smejem se dovoljno koliko se mogu smejati, ne peva mi se koliko mogu pevati, ne daje mi se koliko mogu dati.

I to je cela filozofija na temu ko je savršen za nas. Samo ona osoba koja izvalači ono najbolje iz mene, pored kojeg mogu biti opuštena i slobodna, pored kojeg i flekava i nikakva opet se osećam sjajno, je prava za mene, a mislim i za sve vas.

Ovo je potpuno obrnut princip gde umesto da gledate spolja i tražite nešto tamo van što je prilično neuhvatljivo, neka vam uvek reper bude vaš lični osećaj, to vas nikad neće izneveriti.

 

The best and most beautiful things in this world cannot be seen or even heard, but must be felt with the heart- Hellen Keller

 

Love to all!

 

Ostavi svoj komentar