Inspiracija | Svrha i smisao

Način da ponovo osmlisite sebe i svoj život – brzo i jednostavno

May 22, 2017

Evo par saveta kako ubrzati svoju transformaciju ka boljem i srećnijem životu sa smislom i svrhom. Ja ovo stalno primenjujem i prilično je moćno. Spremite se.

 

Kada želite nešto da uradite, imate inspirativnu akciju, kako ja to zovem. Što vas prosto vuče ka sebi ili kada je to next logical step u vašem životu, evo šta bi trebalo da radite kako bi se to što pre manifestovalo u vašem životu:

1) Pričajte o tome – „Reči koje izgovarate postaju kuća u kojoj živite“ . To je citat koji nabolje opisuje ovu stavku.

Prvi korak ka promeni jeste da promenimo ono što pričamo. Dugo mi je trebalo da osvestim ovo i dan danas sebe zaustavim svaki put kad me povuče neki razgovor u pravcu u kom ne zelim da idem više. Tada samo skrenem lagano sa teme.

Razgovori u kojima je akcenat na lošoj situaciji u državi ili u društvu, ili na loše vreme, na sezonu bolesti koje kakvih svesna sam da ničemu ne služe. Samo pričanje o tome osnažuje sve to još više u mom životu.

Reči su, kao i misli, energija, i sve na čemu je fokus samo raste, zato sada radije usmeravam fokus ka onome što želim da vidim u svom životu.

Tako da, sledeći put kad se zateknete negde na nekom partiju ili u nekom većem društvu, slobodno recite naglas šta želite da budete, da razvijate novi biznis, da želite da napište knjigu. Izazovite sebe samo da čujete kako to zvuči. Predstavite se kao da ste već postali to što želite biti, recite da ste dizajner iako znate samo kragnu da napravite, osetite se tako. Nema veze i ako ispadnete smešni, smejte se i sami, ali samo testirajte ovo i posmatrajte oko vas, a i u vama, kakva se promena događa.

To što ste pričali okolo da ste dizajnerka ili šminkerka šta god, nateraće vas da radite posvećeno na tome, ne biste li opravdali sebe.

Ja se sećam kad sam otišla prvi put u Švajcarsku rekla sam da govorim francuski porodici sa kojom sam živela iako od srednje škole nisam takla taj jezik. Iskreno i u srednjoj školi smo samo gramatiku radili, pojma nisam imala da pričam. Da bih tamo upijala svaku reč, ponavljala rečenice koje bih čula do te mere da sam na kraju svog boravka skoro pa progovorila taj jezik. Kada sam se vratila kući upisala sam i kurs i sad već mogu da se pohvalim da vodim razgovor na francuskom opušteno. Irina mi je najbolji primer uvek da ovo “pali”. Ona kroz smeh i zezanje uvek priča o sebi u superlativu, što je sjajno! I niko ne misli za nju da je uobražena ili puna sebe, jer to je jednostavno Irina. Kada predstavlja svoje torbe ona govori kako su to najbolje torbe na svetu, kako je ona mnoooogo kul i trebalo bi svako da ima njenu torbu. I kada je krenula na šivenje tek, ona se svima predstavljala kako kreatorka, čak je i sebi dala ime Koko Irinel! Mi smo se svi smejali njenom šašavom entuzijazmu, ali posmatrajući sada razvoj njene karijere mogu slobodno da kažem da je ona provalila kako ovo fukncioniše. Pričaj dok ne postane stvarno.

 

2)  Zapište to na papir – Pišite, pišite i pišite… Ovo je must! Ja uvek imam notes u torbi, nemam nikad maramice, kremu, ogledalce, ali notes imam. Kad god mi  padne nešto na pamet, ili neka ideja ili da treba nešto da uradim, ja to odmah zapišem. Uvek mi je ono u glavi – Pametan piše, a lud pamti. Pisanje udruženo sa rečima koje izgovarate za mene je pola puta do uspeha. Ima neke magične moći, stvarno verujem u to da kad nešto zapišete to se pre ostvaruje. Pištite svoje ciljeve, svoje planove, pišite svoju priču, kako biste želeli da živite, šta biste radili, kakav posao biste voleli, sa kakvim ljudima da ste okruženi, opišite partnera sa kojim biste život voleli da podelite. Ne možete zamisliti kakva vas osećanja obuzmu, bar mene kada prelistam neke svoje stare dnevnike sa zapisanim željama ili porukama i shvatim da sada živim sve to što sam sada želela. Meni se sve što zapišem ostvarilo, ali ne samo zbog toga što sam eto tako piskarala, svakako sam i preduzela korake ka tim željama, ali sa mnogo više entuzijazma i vere u njihovo ostvarenje, jer znam da je to negde tamo zapisano. Verujete u to, i pišite svoju ličnu priču, pa kad zapišete pročitajte je par puta, i opet nekad s vremena na vreme, služiće vam da se podsetite.

Be courageous and write in a way that scares you a little

 

3) Be it– Budite ono što želite postati, na neki način pokušajte da se osetite kao da je već sve tu.

Znam da ovo zvuči šašavo, ali dopustite sebi da budete malo šašavi, igrajte se sa ovim. Ovo korak zahteva malo da upotrebite maštu, da napregnete svoje mozdane vijuge, da podetinjite, postanete luckasti.

Sve je zabavno, jer život i treba da bude takav, uzbudljiv i radostan. Neće vam naškoditi to je sigurno, a moze i da koristi. Sami birajte po ličnom osećaju kako ćete se približiti toj verziji sebe koju žeilite da živite. Samo svaki dan po nešto bar uradite što će vas učini da se već sad osećate kao da ste postigili svoj cilj. Želite da imate svoj restoran, kuvajte bar nešto svaki dan za društvo, prijatelje, porodicu, i upijajte taj osecaj zadovoljstva koji imate pošto ljudi hvale vašu hranu, upijate tu zahvalnost prema divno spremljenoj hrani.

Želite da profesionalno šminkate, počnite to da radite sa svojim drugaricama, u početku for free, ali trudite se da vam fokus bude na tome da usavršte to, da zadovljstvo dok raditite ono što volite bude veće od nezadovoljstva, jer od toga trenutno ne možete da živite. Zamišljajte dok to radite da imate već svoj salon i da je to upravo sada i ovde, i ko kaže da nije tako?

 

Testirajte ovo, ne može da škodi..

 

Love to all!

Photo by Maja Golubović

Ostavi svoj komentar