Inspiracija | Motivacija

Nema “običnih” trenutaka

November 7, 2017

Ja nisam pisac. Čak ne znam ni da li bih želela da to postanem. To je samotnjački život čini mi se. Vidim po sebi. Da bih napisala nešto moram da budem neko vreme sama. Kao da treba da oslušnem nešto. A ja ipak volim da sam u društvu, volim ljude.

 

Počela sam da pišem ne da bih napisala savršene sastave – inače sam ih i uvek mrzela u školi. Već da bih podelila neke ideje, koje meni služe. Pa iz tog razloga mislim da bi drugima poslužile. Kada ne budem imala više ideja, ugasiću sajt i završiću sa tim delom svog života. Ali bar svesna da sam izbacila to iz sebe, što je na neki način želelo da bude rečeno i zapisano.

Your life is your message to the world make sure it’s inspiring.

 

Inače i pišem kao što i govorim, nema jasne ni razrade, a ni zaključka. Ali svako može da izvuče ipak nešto za sebe ako želi. That’s the point..

Za vikend sam upoznala devojku koja je inače Britanka poreklom. Studira Holističku medicinu u Londonu. Kada sam je pitala zašto baš to, i kako se odlučila za taj poziv rekla mi je da je bila jako bolesna pre par godina. Nisam pitala o čemu se radilo. Ali mi je objasnila da joj je ta medicina spasila život i tako je rešila da i drugima pomaže putem takvog pristupa lečenju.

Odmah smo se razumele.

Takodje sam i upoznala pasionirane promotere zdravog načina ishrane koji su transformisali svoje telo pomoću specijalnog režima ishrane. Sada i sami promovišu i pomažu ljudima da izgube kilograme i budu zadovoljni svojim izgledom.

I sa njima sam se razumela.

Tako to ide očigledno. Čoveku je urodjeno da širi i deli ono što mu znači i pomaže. Jer se tako oseća bolje, prvo on sam, ali i drugi imaju koristi od toga.

Slušala sam skoro Dan Millman-a koji je napisao knjigu Miroljubivi ratnik – Peaceful warrior. Ja iskreno nisam čitala knjigu ali sam gledala film. Film imate i na Youtube-u da pogledate, staviću vam link dole.

Inspirativan i poučan film pre svega.

Govori o životu, o življenju istog kroz filozofiju koja će vam potpuno izvrnuti um.

There are no ordinary moments. There is always something going on – Peaceful Warrior

 

Ono što je na mene ostavilo najveći utisak iz tog interview-a jesu tri istine o životu koje je Dan izrekao.

Prva istina o životu je  – Paradoks

Sve u ovom životu je paradoksalno. I jeste kad malo bolje razmislite.

Odgovori na večita pitanja su krajnje paradoksalni.

Da li vreme postoji ili je iluzija?

Smrt je prestanak života – smrt ne postoji jer život je večan.

Svi smo jedno – svako od nas je individua za sebe.

Da li slobodna volja postoji? Da. Da li je slobdna volja iluzija- Da.

Svaka od ovih izjava je tačna, i to čini život paradoksalnim. That is how it is…

Druga istina – Humor

Život ne treba shvatati ozbiljno jer shvatajući ga tako ne dopuštamo sebi da uživamo na pravi način u svemu što život ima da nam ponudi.

U srednjoj školi iz filozofije smo čitali Pohvalu ludosti od Erazma Roterdamskog. Jako mi se dopala, čak sam je i tumačila za ocenu koliko se sećam. Čitajući je postala sam svesna koliko je zapravo sve smešno što postoji. Svaka pojava je smešna i pomalo luda. Od načina na koji se rađamo, živimo, množimo i umiremo.

Sreća voli one koji ne razmišljaju mnogo, voli smelije ljude i one koji sve stavljaju na kocku. Mudrost stvara strašljivce – Erazmo Roterdamski

 

Treća istina je – Promena

The only thing that is constant is change – Heraclitus

 

Kada znamo da na pravi način dočekamo svaku promenu u našem životu, da budemo u flow stanju na neki način pred svim stvarima i situacijama koje nam život donosi, zapravo smo postajemo masteri svog života.

Ima nešto u ovome morate se složiti?

Morala sam ovo da podelm jako mi se dopalo, nadam se i vama?

Pogledajte film i pišite mi utiske jedva čekam da čujem!

 

 

 

Love to all!

 

Ostavi svoj komentar