Inspiracija | Moj dnevnik

Srećni dani nas čine mudrima

January 14, 2018

Trebalo bi otpustiti sva očekivanja. Kako bi nešto trebalo da izgleda. Kako bismo trebali da živimo, da se osećamo, šta bi trebalo da se zbiva oko nas, i sa kime bismo trebali da budemo? I samo bi se trebalo pustiti. Do toga sam došla ovih dana.

 

Nekako vidim po sebi, jer naravno sve je ovo subjektivan doživljaj. Kada se nešto zaletim i očekujem ono što „mislim“ da mi treba, obično me to očekivanje razočara. A kada radim samo što me čini srećnom, fokusrana na svoju vibraciju stvari se odvijaju još bolje nego što sam mogla zamisliti. Ima tu nešto, ne znam kako da objasnim to. Ali probajte i testirajte.

Da li vam je neka dobra ideja došla na pamet kada ste bili smoreni, neraspoloženi i depresivni? Meni ne.

Uglavnom tada ne mogu ništa da uradim.

Pričala sam sa drugom i kažem mu  kako sam prošle cele nedelje bila neraspoložena i pomalo depresivna.

Šokirao se.

Kaže – Pa kako ti da budeš takva?

Pa lepo, i ja sam ljudsko biće, dešava se. 🙂

Ali meni se to obično dešava pred neku promenu u životu. I ok sam ja sa tim stanjem. Kažem sebi  – Katarina frustracija je znak progresa.

I idem dalje. Prođe i to.

I stvarno je tako. Obično moram da preduzmem neki novi korak u životu. Da promenim nešto. I prva ideja koja mi padne na pamet ja se nje uhvatim.

Ta teskoba koju osećam je obično prekriveno uzbuđenje, ali koje ja filtriram kroz svoja negativna uverenja. I kako sam toga prilično svesna krenem od svojih uverenja koja me „koče“. Jedno po jedno da otkrivam.

Ali nas je neko ubedio da biti pod stresom znači imati obaveze, znači raditi nešto pametno i korisno. Da je stres nekako i poželjan. Jer ako nisi pod stresom ne radiš ništa ozbiljno.

Kakva zabluda.

Mislimo da ako „zapneno i zagrizemo“ stvari će se odvijati kako mi želimo. A upravo je suprotno.

Zanimljivo mi je bilo što čula skoro nešto što je jedan uspešan čovek rekao: Uvek sam se nekako bojao da će otkriti da ja i nisam preterano pametan. Već sam samo preterano entuzijastičan.

I to je ono što daje rezultate. Taj entuzijazam, vera u sebe, i u to što radiš i stvaraš.

Čak iako misliš da to što radiš i nije nešto, samo pokaži entuzijazam i zarazi druge svojom idejom. I posmatraj kako se stvari odvijaju. Simple as that.

Fali nam te sreće, i tog humora malo više. Onda bismo bili i kreativniji.

To bi trebalo osvestiti.

A od svega možemo da napravimo da bude smešno, zar ne? Čak i od ovog bloga 🙂

Evo meni su za rođendan napravili čarape sa sa imenom Papillon i ubacili motivacione poruke u njih. To je stvarno mnogo bilo smešno. 🙂

Kažu da ne dovede nas u nevolju ono što ne znamo, već ono što smo uvereni da znamo, a zapravo i nije tako.

Tako lepo rečeno da mi stoji od juče zalepljeno na ogledalu (pošto sam jelte tu najviše 🙂 ). Da preispitam svaki put sve što mislim da znam sa sigurnošću.

U ovim godinama nemam nikoga nad glavom. Ni profesore, ni roditelje, a još uvek ni decu, muža i sl. I hvatam često kako u nedostatku nekog drugog sama sebi stojim nad glavom. I praktikujem taj bič samodiscipline. Zadajem sebi rokove, zadatke, testove, pa se onda uveče kada legnem ocenjujem.

Da li sam bila „vredna“ taj dan ili nisam?

I mi svi obično ležemo krivi budimo se dužni. Nije li to suludo?

I kada se uvrzem u to kolo nađe me nešto da me vrati na put.

Tako su me našla neka videa koja sam sa punom pažnjom opet počela da gledam.

Ali treba biti otvoren za sinhronicitete. Treba sa punom pažnjom pratiti znake pokraj puta. Ne okretati glavu i tugovati nad svojom sudbinom. Jer podrška je uvek tu. Samo ako si otvoren da je vidiš.

A ovih dana oko mene podrška sa svih strana.

Zanimljivo mi je koliko sve što pišem tome i svedočim. Nikad više u svom životu oko sebe nisam videla,  kreativnijih, humanijih, boljih ljudi nego sada. Ako tome ne svedočite – a želeli biste? Proverite na čemu vam je fokus ovih dana. Što kaže Rumi – Prodajte svoju pamet i kupite čuđenje. Ili pitajte se Zašto?

Čak i kada odem u bioskop posle dužeg vremena u toj svojoj „negativnoj“ i self-doubt fazi mene zatekne film koji kao da je neko za mene pravio. The Greatest Showman. Nainspirativniji i „najmotivišući“ ikada sa porukom na kraju – Najplemenitija umetnost je činiti druge ljude srećnima. Pa kako da to ne protumačim kao znak? 🙂

Ako želite nešto da radite što vas ispunjava, formula je prilično prosta:

  • Kreni da stvaraš to što želiš.

  • Prati znake sa strane.

  • Ne očekuj ništa.

I to je to. Ako te raduje samo stvaranje, to je već dosta. Ti si bar srećan/a. Ako u jednom trenutku poželiš da promeniš nešto ili se predomisliš, sve je ok. Ne bi znao šta stvarno želiš da nisi probao prvo šta ne želiš.

I samo keep going.

I što više pričam sa ljudima koji imaju neke svoje biznise ista ili slična priča kod svih njih.

Počeli su za sebe. Ili su napravili nešto što bi nosili, ili su pisali nešto što bi čitali, ili su pevali nešto što bi slušali.

I odjednom i drugima se to počelo dopadati. I eto njih tu gde su.

Zato treba krenuti od osećanja lične sreće i zadovoljstva ali lišeni svih očekivanja.

I uspeh se nalazi tu. I tu se nalazi i ključ za srećan život.

Tako da opet iz visoke vibracije imajte se divno!

 

Love to all!

 

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Only registered users can comment.

  1. Kada bi mi, ovog trenutka, neko zatrazio da te predstavim jednom recenicom, da pokusam da objasnim tvoj stav, rekao bih: “Always look on the bright side of life”

    1. A sećaš li se onog “nezadovoljstva” obrazovnim sistemom iz nekog od prethodnih tekstova??😃 Kako sad uvek bright?

Ostavi svoj komentar